Emite Make Up samarbetar med makeupskolan Mariart School of Makeup & Hair. Mariart är en komplett utbildningsplattform för studier inom makeup och hårstyling. Skolan etablerades 2002 och har sedan dess utbildat elever till kvalificerade makeupartister och hårstylister. 

Många återförsäljare av Emite Make Up har genomgått skräddarsydda makeupkurser för produktkännedom och appliceringsteknik.

 

För mer information och anmälan; Mariart School of Makeup & Hair

MAKEUP ARTIST & HAIR STYLIST

Som makeupartist kan du avgöra proportioner, former och anatomisk struktur i ett ansikte. Du kan också med stor precision skapa illusioner och manipulera former och karaktärer. För att åstadkomma detta krävs grundlig kunskap inom skuggteknik och korrigering. En professionell makeupartist besitter även andra specialkunskaper, som till exempel filmeffekter, ljusets inverkan vid studioarbete, medicinsk kamouflage med mera.

  

Du som makeupartist arbetar ofta i team. Tillsammans med modeller, skådespelare, artister, designers, producenter och fotografer kommer du få utlopp för din kreativa sida. Din uppgift är viktig och efterfrågad. Färg och form hör till vardagen liksom spännande utmaningar inom mode och trend. Reklam-, och mediebranschens utbredning gör att efterfrågan på skickliga makeupartister ständigt växer, nu och i framtiden. 

MAKEUP SALONG

Makeupkurs salong är främst framtagen för dig som arbetar i salong eller butik. Kunskap att professionellt kunna lägga makeup på sina kunder är alltid ett bra komplement. Du behöver inga förkunskaper eftersom vi börjar från grunden. Under stor del av lektionen kommer du med hjälp av lärare att öva själv, därför har vi möjlighet att anpassa innehållet efter dina behov och önskemål. Kursen är också lämplig för dig som funderar på att utbilda dig till makeupartist men först vill få en känsla för yrket.

 

Kursinnehållet är framtaget från den efterfrågan som finns inom branschen. Undervisningen innehåller makeupens alla grundkunskaper och tekniker. Kursens mål är att du ska bli trygg och säker i ditt val av makeupprodukter mot kund samt ge dig kunskap i att anpassa makeupbaser efter olika hudstrukturer. Du undervisas också i hur du på bästa sätt genomför makeupkonsultation mot kund.