VISION

År 2002 föddes idén att utveckla en professionell makeupserie. Produkt-utvecklingen påbörjades 2003 och tog sju år att förverkliga. Arbetsmetoden vi valt har utgått från konstnärens perspektiv mot makeupartistens krav. Konstnärligt viktiga egenskaper som kreativitet och uppfattningsförmåga i kombination med precision och trendmedvetenhet har utgjort stommen av vårt arbete. Precis samma egenskaper som ledande makeupartister besitter. Emite Make Up framställs både i Europa och USA. Samtliga produkter utvecklas och kontrolleras mycket omsorgsfullt innan tillverkning. Vi kan idag stolt presentera ett varumärke av högsta kvalité.

 

För oss är god etik lika viktigt som kvalitet. Från råvara till färdig och paketerad produkt, arbetar vi aktivt med etik- och moralfrågor som berör vår produktion. Vi har en enkel filosofi och klar vision. Samtliga produkter inom Emite Make Up skall hålla absolut högsta kvalitet och lämpa sig både för professionellt studioarbete och för privatpersoner med högt ställda krav. Oavsett om du arbetar professionellt eller önskar kvalitetsprodukter för eget bruk är Emite Make Up det självklara valet för dig!  

KONCEPT

Förutom kosmetika så är vårt största intresse färg. Hur man använder den och vad den utstrålar. Vissa färger står för olika känslor. Rosa står för moderlig kärlek, röd för passion och hetta, grön för närhet, vilja, trygghet och förtroende. Historien berättar hur människan genom alla tider använt sig av färg med inspiration från naturen.

 

Man vet att människan redan tusentals år tillbaka smyckade sig själv och sin omgivning med stenar, blommor och växter. Färger framställdes naturligt genom olika metoder. En av metoderna berättar hur man gick till den allra största källan av färg - blommorna. Hur man plockade, malde, tillsatte mineraler och lät blandningen soltorka. En av de första färgerna som framställdes var indigoblått och kom från Indigobusken som växer i Ostindien. Idag maler vi inte ned blommor, istället inspireras vi av naturens färger som vi studerar och försöka efterlikna. Genom vår resa har vi samlat dessa färger från alla olika delar av världen. Bakom varje färg i kollektionen står just en växt för inspirationen. Naturen med dess stora färgskala från blommor, blad, bark, nötter och frön blev vägen för oss att vandra vid namngivning av våra produkter.  

OMTANKE

Samtliga produkter inom Emite Make Up´s sortiment har noggrant bearbetats och utprovats för att ge bästa resultat. Vid produktframställning arbetar vi med den senaste teknologin och de finaste råvarorna.

 

Produkterna är framtagna mot makeupartistens krav på pigmenthalt och long lasting effekt, perfekt för studioarbete och professionellt salongsbruk. För dig som är privatperson kommer du uppleva produkter i högsta klass både när det gäller applicering, den behagliga känslan på huden och hållbarheten som räcker hela dagen. Vi har dessutom uteslutit parfym i de allra flesta produkter eftersom detta är den största källan till allergi och hudirritation.  

PRODUKTION

Inom makeup är pigment en av de viktigaste beståndsdelarna. Pigment är grunden för de flesta makeup produkter, lika viktigt är vilken typ av pigment som används, hur stor mängd som är optimal och hur den bearbetas. Beroende på vilket resultat som önskas finns olika lösningar på framställning och bearbetning.

 

HI-DEFINITION I takt med att utvecklingen inom filmindustrin har förfinat kameratekniker och bildåtervinning, krävs moderna produkter som har utvecklats mot en mer finfördelad partikelseparation. Traditionell makeup ger inte tillräckligt naturligt resultat för filmatisering och foto med HD-teknik, därför måste makeupartister välja produkter som är anpassade för arbetet.  

PIGMENT

För att lyckas med de höga krav vi ställer har vi i de flesta produkter valt att mikronisera pigmentet. Vi är övertygade om att mikroniserade produkter är betydligt enklare att arbeta med och ger den bästa finishen. Vi tillhandahåller även "rent pigment" som är helt utan s.k. "fillers" eller andra tillsatser.

 

Mikronisering innebär att pigmentet finfördelas genom en speciell teknik. Pigmentpartiklarna pressas med högt lufttryck genom cylinder som skapar en centrifugerande rörelse. Partiklarna slås mot varandra och blir till mycket små beståndsdelar. Dessa beståndsdelar fångas upp av en vakumfunktion och passerar ur processen som en färdigbearbetat mikroniserad produkt. Denna teknik är helt överlägsen traditionell kvarnteknik som generellt används för pigmentbearbetning.

 

Vi har valt att mikronisera vårt pigment genom det inom området världsledande Schweiziska företaget Micro-Macinazione. Micro-Macinazione har sedan 70-talet bearbetat pigment och har idag kapaciteten till absolut senaste teknologin inom mikronisering.  

 PRO-TEAM

MARIA NYSTRÖM - CEO EMITE MAKE UP Maria Nyström har till större delen av sitt vuxna liv varit verksam inom kosmetikbranschen. Tidigt i karriären upptäcktes ett djupt intresse för produktutveckling både gällande furmula, innehåll och design. Förutom hennes aktiva frilanskarriär som makeup artist var hon under flera år anlitad av ett världsomspännande kosmetikaföretag. Utöver detta har Maria även erfarenhet som föreläsare och instruktör inom skönhet och kosmetik. Maria innehar sedan flera år tillbaka en position som rektor vid en av Sveriges ledande makeupskolor; Mariart School of Makeup & Hair. Marias brinnande engagemang för kosmetika och höga ambition har utvecklat Emite Makeup till ett varumärke i premiumklass.

 

EMITE PRO TEAM Med den samlade erfarenhet som Maria och Emites makeupteam besitter, har de full insikt i vad som krävs av professionella produkter. "Vår målsättning har varit att skapa en makeupserie som genomgående innehar en mycket hög kvalitet. Oavsett om du använder Emite Make Up professionellt eller för privatbruk, kommer du förundras över produkternas enastående kvalitet. Vårt koncept är nytänkande på många sätt och kvalitetssäkrat genom många års erfarenhet och utvecklingsarbete. Vi är idag stolta över att presentera Emite Make Up".